torsdag 27. januar 2011

The Falling Man

Bildet The Falling Man er tatt av Richard Drew. Bildet ble tatt 11 September 2001 under terrorangrepene mot World Trade Center. Bildet viser en mann som hopper fra World Trade Center. Det var mange som innså at de ikke ville bli reddet og valgte dermed å hoppe fra bygningen. Bildet er nesten 10 år gammelt og veldig zoomet så bildet er ikke av den beste kvaliteten, men det er ett veldig sterkt og følelsesladd bilde. På bildet ser vi World Trade Centers vertikale vegger som er ett godt virkemiddel fordi mannen faller nedover.

Dette bildet har blitt veldig kjent og har vunnet flere bildenominasjoner. Bildet vakte også stor oppmerksomhet i media både negativt og positivt. Det har også blitt laget en dokumentar om bildet hvor de prøver å finne ut hvem mannen på bilder er. Dokumentaren mener at mannen på bildet er Jonathan Eric Briley, en lydtekniker i bygningens restaurant, helt på toppen av bygningen.

Da Richard Drew skulle svare på de negative kommentarene om bildet svarte han: «Dette er hvordan det påvirket menneskers liv på det tidspunktet. Jeg fanget ikke inn denne personens død. Jeg fanget en del av hans liv. Dette er det valget han gjorde, og jeg tror jeg bevarte dette.»

Adrian Bråthen 2STC

                                                Her er bildet som fikk hele verden til å måpe.

1 kommentar:

  1. Her har du valgt et glimrende bilde. Det kan fint brukes til en dypere analyse senere.

    SvarSlett